Anmälningarna har öppnat!

4K9A9831

Nu har anmälningarna öppnat till vårens stora skidfest i Gällivare, långloppsklassikern Dundret Runt, 11-12 april.

Loppet som är ett av Sveriges äldsta långlopp körs nu för 51:a gången och siktet är inställt på nytt deltagarrekord i år igen.

-Intresset för Dundret Runt bara växer för varje år och vi hoppas kunna locka 2000 deltagare i år. Vår långsiktiga målsättning är ju att bli det största långloppet i landet vid sidan av Vasaloppet, säger tävlingsledaren Leif Johansson.

Tävlingsloppet över fem mil, som går under namnet NSD-Classic och är seedningsgrundande för Vasaloppet 2016, lockade förra året namn som OS-guldmedaljörerna Daniel Richardsson och Marcus Hellner.

I potten finns en segerpremie på 10.000 kronor till bästa herre och dam, samt både bergs- och spurtpriser. Den som snabbt vågar ta täten och köra kan plocka hem 20.000 kronor totalt!

-Vi har dialog med en rad mycket bra åkare och jobbar på att locka ett lika bra startfält i år som förra året. April månad bjuder ju på fantastiskt fina skidförhållanden i Gällivare och vi vet att många, både elitåkare och vasaloppsmotionärer, söker efter bra lopp att köra så här i slutet av säsongen, säger Leif Johansson.

Dundret Runt-helgen inleds med NSD Classic och de traditionella motionsloppen över tre och fem mil i klassisk stil. På söndag körs Dundret Runt Skate, tävlings- och motionslopp över tre mil.