Uppladdningen kan börja!

Uppladdningen kan börja11-12 april är det dags igen!

Nu har nedräkningen till vårens stora skidfest i Gällivare börjat på allvar.

20 januari öppnar anmälningarna till Dundret Runt 2015.

Och det kan löna sig att vara snabb – för bland de 100 först anmälda lottas fem vallaset från Skigo ut värda 500 kronor styck!

50-års firandet av Dundret Runt förra året blev en riktig rekordfest med över 1700 deltagare under tävlingshelgen – i år är förhoppningen att 2000-strecket ska passeras!

– Intresset för Dundret Runt ökar för varje år och det finns alla förutsättningar för nytt rekorddeltagande. Andra helgen i april brukar bjuda på fantastiskt fina förhållanden för skidåkning och vi kommer att göra allt för att skapa riktig feststämning kring arrangemanget i år, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Och precis som förra året kan alla som åker Dundret Runt, oavsett lopp och åktid, bli vinnare. Succén med utlottning av priser bland motionärerna, som introducerades i samband med 50-års firandet, permanentas.

För de som väljer att köra tävlingsloppet NSD-Classic, som också är seedningsgrundande för Vasaloppet, finns 10 000 kronor i segerpremie i herr- och damklassen att tävla om. Dessutom kommer ett flertal spurtpriser att finnas i den fem mil lång tävlingen.

Det är bara att börja ladda för Dundret Runt 2015!