Tradition och personligt engagemang vid Bolidens kontroll

 Tradition och feststämning lockar Bolidens personalklubb att år efter år ställa i ordning den första kontrollen längs Dundret Runts bana. I nästan 25 år har morgonpigga representanter för Sveriges största koppargruva serverat blåbärssoppa till törstiga skidåkare.

Boliden har den första kontrollen på Dundret Runts tre- och femmilslopp. Eva-Lena Möller och Bert-Ove Fjällström, Bolidens personalklubb, berättar att de förbereder dagen innan med att skotta upp platsen för kontrollen och nästa dag beger de sig ut redan fem på morgonen för att ställa i ordning för den stora folkfesten. Minst sju personer har sedan fullt upp med att servera blåbärssoppa, varm saft, kakor och godis till åkarna.nr_1-boliden_8895

-Det är en lång tradition för Bolidens anställa att åka Dundret Runt och det är väldigt roligt för oss som jobbar vid kontrollen. Det är en riktig folkfest och årets höjdpunkt för många så det vill vi självklart inte missa, förklarar Eva-Lena och Bert-Ove.

Bolidens personalklubb har många olika aktiviteter för de anställda där hälsa och motion står i fokus. Dundret Runt är sedan länge en av de årligt återkommande evenemang som engagerar ett stort antal personer. Ett uppskattat inslag är att personalklubben fotar de anställda som åker förbi kontrollen och bilderna publiceras sedan i interntidningen Aitiknytt.

-Vi får träffa mycket glada och positiva människor den här dagen. Det är många utflyttade Gällivarebor som stannar och pratar om gamla minnen, ett jätteroligt evenemang helt enkelt, avslutar Eva-Lena.Boliden

Vid kontrollen serveras: förutom blåbärssoppa och sportdryck, godis av fabrikat Dumle, Marianne och Kexchoklad