Gällivare MåleriGällivare Måleri brinner för skidåkningen

För Ronny Blombacke, VD Gällivare Måleri AB, har skidåkning varit en del av familjens liv så länge han kan minnas. Han var själv tävlingsåkare i unga år och engagemanget har nu gått i arv till barnen som utbildar sig vid Skidgymnasiet i Gällivare.

Gällivare Måleri har den första kontrollen när skidåkarna har kommit ut på femmilsspåret. Här bjuds det på blåbärssoppa, saft, sportdryck och fikabröd. Medan åkarna fyller på med energi erbjuds de samtidigt vallaservice. Dagarna före Dundret Runt har Ronny fullt upp med att testa skidor för att kunna hjälpa dem på bästa sätt.

-Vi har haft kontrollen i fem år nu och engagerar mig gärna i utvecklingen av skidåkningen på orten. Vi kan inte ha bättre förutsättningar än de vi har här i Gällivare och på Dundret, säger Ronny.

På lördagen vid 6-tiden finns  Ronny tillsammans med 4-5 medhjälpare på plats för att stå redo när de första Dundret Runt åkarna dyker upp.

-De första åkarna brukar komma redan vid 7.30-tiden och det känns viktigt att vi finns här även för de som vill starta tidigt. Många vill åka lugnt och stanna och fika vid alla kontroller utan att känna stress. Men sen tycker jag det är väldigt roligt att Dundret Runt utvecklas med en tävlingsklass. Det ger arrangemanget mer status, avslutar Ronny.

 

Vid kontrollen serveras: förutom blåbärssoppa och sportdryck, bullar (ej gluten- och laktosfritt)