Sparbanken Nord tar täten i spåret!

Nu är det klart – Sparbanken Nord blir ny titelsponsor för Dundret Runts företagsstafett!

-Företagsstafetten är en rolig friskvårdsaktivitet där alla kan vara med, en positiv vidareutveckling av Dundret Runt som en stor skidfest för både bredd och elit som vi väldigt gärna vill vara en del av, säger Hans Heikki, kontorschef för Sparbanken Nord i Gällivare.

Dundret Runt/Sparbanken Nord Företagsstafetten kommer i år att köras mitt i centrala Gällivare och få en mycket festlig inramning då den avgörs i anslutning till Gällivare Citysprint som är första deltävling i Volkswagen Tour. Tävlingen som är Gällivares eget Tour de Ski hade premiär förra våren och blev en riktig succé både bland deltagare och publik. Förhoppningen är att stora delar av den yppersta skideliten ska finnas på startlinjen och locka massor av publik till torget.

-Att lägga en skidtävling mitt i centrum är en härlig profilering av Gällivare som vintersportort som vi tycker är viktig att stötta, det gynnar hela samhället. Längdåkningen är dessutom ett både roligt och bra sätt att hålla sig i form och vi hoppas att alla företag nu hänger på och ställer ett lag på skidor i företagsstafetten, säger Hans Heikki.

Lagen i Dundret Runt/Sparbanken Nord Företagsstafetten ska bestå av fyra åkare och det är fritt fram att blanda damer och herrar, glada motionärer och proffs. Banan som ska avverkas är cirka 1 kilometer lång och anpassad för att passa alla, oavsett skid- och träningsbakgrund.

-Alla som ställer ett lag på skidor är vinnare. Tanken med företagsstafetten är att den ska vara mer en rolig grej att samlas kring i skiftlaget eller företaget än en tävling på blodigt allvar. Huvudsaken är att vara med och ha kul, säger banchefen Kjell Nordmark, som är en av eldsjälarna bakom Dundret Runt.

Mer information om Dundret Runt/Sparbanken Nord Företagsstafetten hittar du här>>