Tack för skidfesten – vi sprängde drömgränsen!

DSC_0220

Dundret Runt 2016 är över – med en härlig eftersmak.

Det blev rekorddeltagande i alla lopp och drömgränsen på totalt 2000 deltagare under helgen sprängdes.

-Vi kom upp i 2050 deltagare, helt fantastiskt, utbrister Lars Turdell, ordförande i Friluftsfrämjandet som tillsammans med Gellivare Skidallians och SportEvent Gällivare Lapland ansvarar för arrangemangen.

Inför årets upplaga av Dundret Runt introducerades Företagsstafetten som genomfördes i samarbete med SEB, ett arrangemang som blev mycket uppskattat och kommer att fortsätta vara en del av skidfesten. Skolornas Dundret Runt, som kördes under två dagar och som blivit en riktig succé , lockade totalt 1100 barn och ungdomar från alla skolor i kommunen.

Den långsiktiga planen för Dundret Runt är att skapa en hel skidvecka motsvarande Vasaloppsveckan, om än i mindre skala. Vad som blir nästa steg i utvecklingen av Dundret Runt är ännu ett oskrivet kort.

IMG_20160410_111034

-Nu ska vi njuta och glädja oss över det fina resultatet och sedan fundera på hur vi ska vidareutveckla Dundret Runt. Men det här ger oss helt klart kraft att fortsätta arbetet med detta härliga arrangemang, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Här är siffrorna för samtliga lopp i Dundret Runt:

Dundret Runt Företagsstafetten, 11 lag, totalt 44 åkare

Skolornas Dundret Runt, 1100

Dundret Runt 3 & 5 mil, 1377

NSD Classic, 247

Dundret Runt Skate, 213

Barnens Dundret Runt, 213

Totalt: 3194