Robin och Carolin segrare i Dundret Runt Skate

4K9A6898

Robin Norum, IFK Umeå och Carolin Andersson, Gellivare Skidallians – där har ni segrarna i Dundret Runt Skate!

-Det gick riktigt bra idag och kändes stabilt i åkningen, jag gjorde ett ryck i de första backarna och kunde gå ifrån. Det hade nog blivit betydligt tuffare om Hellner hade kört, nu var det en ganska lugn och kontrollerad resa, säger Robin.

Marcus Hellner, som vann lördagens femmil i Dundret Runt och siktade på en dubbel, lämnade återbud – ett mycket glatt sådant.

Han blev pappa nämligen pappa till ytterligare en flicka natten mot söndag, ett besked som togs emot med glädje på Hellners egna stadion, roligare strykning än så kan man inte få!

O69A3465

Om herrarnas tävling saknade riktigt spänning i toppstriden så var det omvänt bland damerna.

Klubbkompisarna Carolin Andersson och Matilda Jönsson hade en stentuff fight om titeln snabbaste dam. Duon följdes åt genom hela loppet, men i spurten tvingades Matilda, som är en mycket lovande junior med stora framgångar i bl.a JSM och Scandic Cup ge sig. Carolin var futtiga tre tiondelar snabbare över de tre milen!

4K9A7120

 

– Matilda kämpade och drog nästan hela loppet och jag var rätt slut efter gårdagens lopp, men så hittade jag styrka på slutet. Det känns verkligen jätteskönt att vinna, särskilt när det var sista loppet för säsongen, säger Carolin.

O69A3470

Resultat Dundret Runt Skate, tävling>>

Deltagare Dundret Runt Skate, motion>>

Foto: Michael Renström, Imega Promotion