Öberg utmanar Kalla

Jennie Öberg 4

 

Ännu en toppåkare är klar för NSD Classic. Landslagstjejen Jennie Öberg har idag lämnat klartecken för start. Öberg tänker ge landslagskollegan och klubbkompisen Charlotte Kalla en match i femmilsloppet.

-Ska bli jätteroligt att testa långlopp och sedan får vi se hur länge jag hänger med Charlotte, säger Jennie.

Jennie Öberg, som ingick i det svenska VM-laget i Falun, har under den gångna säsongen vunnit en världscupsprint och så sent som för en dryg vecka sedan körde hon hem SM-guldet i teamsprint tillsammans med Charlotte Kalla.

Båda har ett förflutet på skidgymnasiet i Gällivare-Malmberget och terrängen kring Dundret är något av hemmabanor för landslagsduon.

-Kul att vara tillbaka i den här terrängen igen, jag ska njuta av riktigt fin skidåkning. Jag vet hur fint det brukar vara där i april, säger Jennie.

Men femmilafärden runt Dundret lär gå undan. Idag har även långloppsspecialisten och fjolårssegraren Nina Lintzén anmält sig. Lintzén som var tia på Vasaloppet, har gedigen långloppserfarenhet och vill säkert ha ett ord med i laget när det gäller bergspriser och spurtpriser – räkna med spännande fight!