Femmilskungen kör Dundret Runt

Han är en av Sveriges mest framgångsrika längdåkare genom tiderna med ett OS-guld, fyra VM-guld och 13 segrar i världscupen.

Nu gör ”femmilskungen” Torgny Mogren debut i Dundret Runt!

-Jag har ju hört mycket om Dundret Runt, men har aldrig haft möjlighet att åka loppet så det ska bli väldigt kul att komma upp och vara med, säger Torgny.

Och som sig bör kör givetvis ”femmilskungen” femmilen.

-Men det blir utan tidtagning i motionsloppet, jag tänker inte flåsa ihjäl mig utan försöka njuta av riktigt fin skidåkningen, säger han.

Torgny som har dubbla VM-guld på just femmilen är för evigt inskriven i längdåkningens historieböcker. Höjdpunkten i karriären var utan tvekan segern i VM i Falun 1993 då Lugnets Skidstadion fullständigt explodera i glädjejubel då han räddade den svenska äran i mästerskapens absolut sista lopp. En prestation som också resulterade i att Torgny belönades med både bragdguld och Jerringpris.

Även om tävlingsåkandet sedan länge är lagt på hyllan så ligger längdåkningen fortfarande Torgny varmt om hjärtat. Vid sidan av jobbet som säljare på FM Mattsson Mora Group är han en mycket uppskattad expertkommentator i radio och försöker själv att hålla igång i längdspåren så mycket som möjligt.

Till Dundret Runt kommer Torgny tillsammans med närmare 50 kollegor från FM Mattsson Mora Group och grossistföretaget Ahlsell!

-Intresset för längdåkningen som motionsform har verkligen tagit fart och det är roligt att ha ett gemensamt mål som att träna för även om det ännu inte har blivit så många skidpass för mig hittills i vinter, men jag får ta tag i det nu. Jag ser verkligen fram emot att komma till Dundret Runt, säger Torgny.