Från A-Ö

Uppdaterad 2024-02-29

FÖRE START

Anmälan

Sista dag för anmälan till Dundret Runt 3 och mil samt Barnens Dundret Runt är söndag 31 mars. Anmäl dig här >>

Om du inte kan anmäla dig till Dundret Runt 3/5 mil via internet kan du göra det hos Friluftsfrämjandet:
– Måndag 25 mars kl 16:30-20:00 på Kvarnbacksvägen 4.

Efteranmälan sker vid nummerlappsuthämtning (se nedan)

Parkering

Vi väntar oss många deltagare – samåk gärna både med tanke på miljön och ett begränsat parkeringsutrymme. Vi rekommenderar i första hand åkare att nyttja lokaltrafiken med buss från Gällivare till Hellnerstadion. För de som åkare som inte har möjlighet att göra detta sker parkering på Dundrets stora parkering och längs vägen upp mot Dundret. Parkeringsvakter anvisar plats.

På Hellnerstadion finns ett hundratal parkeringsplatser reserverade för deltagare i NSD Classic. Meddela parkeringsvakterna längs vägen mot Dundret om du ska åka NSD Classic och önskar få tillträde till parkeringsplatserna på stadion. Observera att det INTE finns någon garanti att få parkering på stadion.

Bussförbindelse till Hellnerstadion
Det går bussar mellan Resecentrum och Hellnerstadion under tävlingsdagarna. Det finns begränsat med parkeringsplatser på Dundret/Hellnerstadion – så undvik att ta egen bil.

Se ordinarie busstidtabell (linje 1) >>

Transporter för inresande med tåg
Se ovan – vissa avgångar med buss passar tågtidtabellen.

Försäkring
Allt deltagande i Dundret Runt sker på egen risk.

Startklar försäkring
Startklar och Startklar Plus återbetalar anmälningsavgiften vid sjukdom, vid skada p.g.a. olycksfall och vid graviditet som förhindrar start. Det ingår också en olycksfallsförsäkring vid start i loppet, vid resa till och från och i Startklar Plus gäller den även vid träning. Försäkringarna gäller 1 år för anmälan till alla motions- och tävlingslopp i Sverige. Läs mer och teckna på www.startklar.nu

Ombyteskläder/väska
På Hellnerstadion finns uppmärkta förvaringsutrymmen i vallabodarna i vallabyn där kan du lämna in din egen märkta väska innan start. Efter målgång kan du hämta ut väskan och få på dig torra, varma kläder. Vi tar dock inget bevakningsansvar för din väska. Kom ihåg att kläder som du lämnar efter spåret behöver du hämta upp själv där du lämnat dem.

Servering
Alla som åker Dundret Runt bjuds på fika i huvudbyggnaden på Hellnerstadion. Ha gärna din nummerlapp synlig. Det finnas försäljning av hamburgare, smörgåsar, fikabröd, kaffe och läsk. 

Toaletter
Toaletter finns i stadionbyggnaden och i servicehuset på Hellnerstadion, skyltar visar vägen. Längs spåret finns enklare toaletter vid samtliga kontroller.

Fotografering
Fotograf kommer att finnas på plats för Dundret Runts räkning för att följa tävlingen. Om någon inte vill finnas med på bild så hör av er till sporteventgellivarelapland@gmail.com

Vallaservice
Behöver du vallaservice av dina skidor till Dundret runt? Northstar i samarbete med Gällivare SK Längdskidor samt MAIF löser detta. Inlämning av skidor sker kl 10-18 torsdag 4 april samt fredag 5 april i Northstars butik på Dundret.

Passa på!!! Bland de som lämnar in sina skidor för vallaservice under torsdag 4 april lottar Northstar ut ett par skinskidor!

Kontaktuppgifter: Telefon: 0970-15100, Mail: info@northstar.se

Priser:

  • Rengöring av skidor (fästvalla) – 100:-
  • Basic – 500:-.
  • Hög fart – 600:-.

Utdelning av nummerlappar

Nummerlappar till Dundret Runt

Hämtas på Friluftsfrämjandets kontor, Kvarnbacksvägen 4. Bortanför campingen, nere vid fotbollsplanen.

  • Onsdag 3/4 kl 16:00-19:00
  • Torsdag 4/4 kl 10:00-14:00

Samt i vallabodarna mitt emot race office (tidtagningshuset) på Hellnerstadion

  • Fredag 5/4 kl 17:00-19:00
  • Lördag 6/4 kl 07:00-09:00

Nummerlappar till NSD Classic

Hämtas på Race office på Hellnerstadion.

  • Fredag 5/4 kl 17:00-19:00
  • Lördag 6/4 kl 07.00-09.30

LOPPET

Starttider

Dundret Runt kan ni starta mellan 07:00-09:00 (startskottet går klockan 08:00).
NSD Classic startar klockan 10:00.

Kontroller
Efter tremilsspåret finns på lördagen fem mat-/vätskekontroller, ca var 5:e km. Efter femmilsspåret finns ytterligare två kontroller. Kontrollvärdarna har olika utbud av dryck och tilltugg men på samtliga kontroller serveras blåbärssoppa från Ekströms och sportdryck från Umara. Information till allergiker om vilka produkter som serveras vid de olika kontrollerna finns under fliken menyn: Banan. Där finns all information om kontrollerna. LKAB, Boliden, Euromining och Wangeskog kommer att ha hjärtstartare på sina kontroller.

NSD Classic Tävling Bergs- och Spurtpris
De som åker NSD Classic tävlingsklass har möjlighet att tävla om bergs- respektive spurtpris. Priserna är på 1.000:- vardera och är sponsrade av Maskintjänst.

Stil
I Dundret Runt och NSD Classic är enbart klassisk stil tillåten.

Vallaservice
Efter spåret finns vallaservice vid LKAB kontrollen sista milen.

För din säkerhet

Bryta loppet

Meddela alltid brutet lopp! Vill ni bryta loppet meddelar ni detta till någon av våra sju kontroller efter banan. De kontaktar organisatörer som hjälper er tillbaka till Hellnerstadion.

För att undvika onödiga eftersök är det mycket viktigt att den som bryter loppet meddelar arrangören. Och lämnar sin nummerlapp i målet.

Passera alltid genom målet

Nummerlapparna är försedda med chip som registrerar alla åkare som startat. Av säkerhetsskäl måste alla passera genom målfållan alternativt vid brutet lopp lämna nummerlappen till funktionärer i målet.

Sjukvård

Via sjukvårdsbereskap på Hellnerstadion med pulka redo för hämtning. Vi kommer även att stänga banan genom att köra igenom för att kontrollera att ingen är kvar efter spåret.

Maxtid
Klockan 14:00 dras repet vid kontrollen vid Porjusvägen med 13 km kvar.
En slutpatrull kör igenom spåret efter sista åkare. Du kommer aldrig bli lämnad sist.

Kontaktpersoner under loppet – om något händer
Mats Eklund, 070-372 20 36
Harry Karlsson, 073-075 19 45

EFTER MÅLGÅNG

Dundret Runt fika – Hellnerstadion
Efter loppet bjuds alla vid uppvisande av nummerlapp på kaffe/saft, polarklämma, bullar och frukt i huvudbyggnaden på Hellnerstadion. Hamburgare och läsk finns till försäljning.

Priser till deltagare
Nyttopriser lottas ut på startnummer bland alla deltagare i Dundret Runt samt NSD Classic motion. Priserna hämtas ut i Race Office (tidtagningsbyggnaden).

I NSD Classic tävlingsklass är det priser till de tre snabbaste åkarna i D/H 21. Priserna är sponsrade av Maskintjänst.
1:a 3.000:-
2:a 2.000:-
3:a 1.000:-
Prisutdelning i NSD Classic tävlingsklass ca 30 minuter efter att 3:an gått i mål.

Dusch och ombyte
Dusch finns på Hellnerstadion i servicehuset/ campingbyggnaden.
Gällivare Simhall, Sjöparksbadet, är öppet lördag 6 april 10.00-16.00. Som deltagare i Dundret Runt har du gratis bad vid uppvisande av nummerlapp i kassan.

Jubileumsmiddag
PGA tekniska problem med deltagare listor/antal gånger, kommer Jubileumsmiddagen att flyttas till 2024. Ni som gjort ert jubileumsåk 2022-2023 och som gör ert jubileumsåk 2024 kommer att bjudas in på gemensam Jubileumsmiddag på kvällen efter Dundret Runt 2024.

Ytterligare frågor?
Ta kontakt med: Gellivare Skidallians IK, gellivareskidallians@hotmail.com, eller Linda Mosesson på Friluftsfrämjandets kansli 072-010 37 40, eller via mail till: info@dundretrunt.com

Lycka till i Dundret Runt!