Spännande debut i Dundret Runt

Nu gör parasportarna entré i Dundret Runt!

Oskar Gyllenbåga, nybliven bronsmedaljör i Special Olympics World Winter Games i Österrike, är en av fyra parasportare som åker Dundret Runt i år.

-Dundret Runt är norrbottens största skidarrangemang och det är jättekul att vi nu kan inleda ett samarbete, vi har aldrig tidigare testat att åka så här långa distanser, säger coachen Marianne Kortesoja.

Parasportarna, som representerar Älvsby Parasportklubb, kommer att köra 3-milen på lördag. Ett lopp som de ser fram emot som en tuff och samtidigt rolig utmaning. Marianne Kortesoja åker med som följeslagare. Under Special Olympics fungerade hon som coach för det svenska längdåkningslaget som vann ett flertal medaljer.

-Vi har en åkare som är rörelsehindrad och kommer att genomföra loppet på en så kallad sitski, det kommer verkligen att bli en utmaning. Vi gör den här starten i Dundret Runt för att se om banan lämpar sig för parasportarna, vår förhoppning är att vi i framtiden ska kunna få en egen tävlingsklass i Dundret Runt.

-Det är fantastiskt roligt för oss som arrangörer att parasportarna nu gör debut i Dundret Runt. Själen i Dundret Runt är ju att det här ska vara ett skidlopp där alla kan vara med. Vi hälsar de hjärtligt välkomna och hoppas verkligen att fler parasportare ska hitta hit, säger Leif Johansson, en av tävlingsledarna.