Nytt datum för skidfesten

Nu är det klart – Gällivare blir värd för Junior-SM och finalerna av Volkswagen Cup 24-28 mars 2021 och Dundret Runt får nytt datum.

-Jättekul, det här är ett prestigeuppdrag som vi tagit hem i konkurrens med många andra duktiga arrangörer och det befäster ytterligare Gällivares ställning som arrangörsort av  stora längdtävlingar, säger Leif Johansson, styrelseordförande i SportEvent Gällivare Lapland.

Enligt planerna skulle Dundret Runt genomföras 27-28 mars, men för att inte stjäla fokus från motionärernas stora skidfest så kommer det arrangemanget istället att flyttas fram två veckor, nytt datum för den 56:e upplagan av skidklassikern blir 10-11 april.

-Vi är hänvisade till de helger som är tillgängliga i Svenska Skidförbundets tävlingskalender för Junior SM och Volkswagen Cup och vi tycker det är jätteviktigt att Dundret Runt med alla deltagare får sin helt egna helg.  Det är mycket logistik som måste fungera för så här stora arrangemang, inte minst vad gäller boende till alla besökare, därför har vi tagit beslutat att ändra helg, säger Leif Johansson och fortsätter:

-Samtidigt tror jag att många upplever det som positivt att vi flyttar fram Dundret Runt till andra helgen i april, vädret brukar bara bli bättre och bättre ju längre vårvintern lider . Och just bra väder är viktigt för att få till en riktigt härlig skidfest där alla kan njuta av åkningen runt Dundret.

Årets inställda upplaga av Dundret Runt p.g.a coronaviruset har gjort att många valt att flytta över sin anmälan till Dundret Runt 2021. Om det nya datumet ställer till problem så finns fortfarande möjligheten att få tillbaka halva anmälningsavgiften, fyll då i blanketten nedan.

Sista datum för att avanmäla sig och få tillbaka halva anmälningsavgiften är 15 april.

Väl mött till Dundret Runt 10-11 april 2021!