Northstar satsar på Dundret Runt!

 Northstar 2En av skandinaviens största internetbutiker för friluftsutrustning, northstar.se, inleder ett nära samarbete med Dundret Runt.

Den nyöppnade butiken i nära anslutning till Hellnerstadion blir servicecenter för Dundret Runt. Här kommer deltagarna att kunna hämta ut nummerlappar, få professionell vallningsservice och hjälp med att hitta rätt utrustning för tävlingen.

-Dundret Runt är ett mycket populärt arrangemang som växer hela tiden, för oss är det en självklarhet att vara med här nu när vi bygger upp ett komplett skidservicecenter på Dundret, säger ägaren Björn Nilsson.

Northstar har sedan många år tillbaka ett grundmurat rykte som en förstklassig leverantör av alpina produkter och fjällutrustning, men nu breddas verksamheten ytterligare.

En toppmodern skidverkstad med slipmaskin för strukturslipning och planing av alla typer av skidor och snowboards finns redan på plats i den 300 kvadratmeter stora butiken som nyligen slog upp sina portar. Här ska skidåkare kunna få sin utrustning servad med allt från slipning till vallning och tester av spann, men också sommarförvaring i ett skidhotell.

-Vi ser mycket stor utvecklingspotential inom längdåkningen som bara blir populärare för varje vinter. Vi satsar nu på ett kunna erbjuda kunderna ett komplett sortiment med allt som hör längdåkning till och med skidspåren utanför butiksdörren så finns det också möjlighet att testa utrustningen direkt på plats, säger Björn Nilsson

Till Dundret Runt har butiken laddat upp med ett stort sortiment av vallor och annan kringutrustning som brukar behövas i sista minuten, här kommer också utdelningen av nummerlappar att ske dagen innan tävlingen. Skigo kommer att ha representanter på plats för att hålla kurs i butiken för alla som är intresserade av att lära sig mer om skidvallningens olika knep.

För de som inte själva vill ge sig på vallningen finns det möjlighet att lämna in skidorna för preparering av professionella vallare från Gellivare Skidallians, eller bara mingla med andra tävlingsdeltagare i sportcaféet.

-Det känns jättekul och spännande med den här vidareutvecklingen av verksamheten. Nu har vi butik, skidservice och sportcafé samlat under ett tak.  Vår målsättning är att vi på sikt ska kunna bli ett licensierat Vasaloppscenter, säger Björn Nilsson.