Nedräkningen har börjat!

Idag är det exakt fem månader kvar till Dundret Runt 2017 – det firar vi med ny webbsida och samtidigt öppnar vi också anmälningarna till vårens stora skidfest.

Och det kan löna sig att vara snabb. Bland de 100 först anmälda lottar vi ut nämligen ut ett par skidor, Rossingol Delta, med bidningar värda 4.000 kronor!

Det är vår samarbetspartner, friluftsbutiken northstar.se med säte på Dundret, som står för priset. Vinnaren får dessutom sina skidor utprovade i northstars Ski Selector, allt för att hitta det perfekta paret till just den personen.dsc_0468

-Det blir jättekul att få förse en Dundret Runt-åkare med ett par riktigt bra skidor. Med vår Ski Selector kan vi plocka ut ett par som är exakt anpassade för åkaren utifrån vikt och åkteknik, säger Björn Nilsson, ägare av northstar.se

Sport och friluftsbutiken som ligger alldeles i anslutning till Hellnerstadion är sedan flera år tillbaka en viktig partner till Dundret Runt. Här kan de skidintresserade hitta allt i utrustningsväg, men också få skidor stenslipade, spanntestade och preparerade.

-Dundret Runt är ett fantastiskt arrangemang som betyder mycket för hela bygden, en riktig folkfest som vi absolut vill vara en del av, säger Björn Nilsson.

Den 53.e upplagan av Dundret Runt kommer att innehålla flera roliga nyheter, här är några av dem i kortform:

  • Nu tar vi skidfesten till stan! Företagsstafetten, som kördes för första gången i våras, kommer nu att genomföras mitt i stan i anslutning till Gällivare Citysprint som inleder Volkswagen Tour.
  • Samarbetet mellan Dundret Runt och Volkswagen Tour fördjupas. Dundret Runts populära tävlingslopp, NSD Classic, som är seedningsgrundande för Vasaloppet, kommer att ingå som en deltävling i touren.
  • Dundret Runt Skate blir renodlat motionslopp där deltagarna kan välja att åka med, eller utan tidtagning. Samtidigt utökar vi serveringen på kontrollerna med smörgåsar, bullar och lite annat tilltugg till kaffet, blåbärssoppan och sportdrycken.

Det här och mycket annat nytt och spännande kommer vi att mer detaljerat presentera fortlöpande under vintern på webben och via vår facebooksida.

Program Dundret Runt/Volkswagen Tour 2017

30-31/3             Skolornas Dundret Runt
30/3                   Volkswagen Tour deltävling 1, Gällivare Citysprint
30/3                   Dundret Runt Företagsstafetten

1/4                     Dundret Runt
1/4                     Volkswagen Tour deltävling 2, NSD Classic

2/4                     Dundret Runt Skate
2/4                     Barnens Dundret Runt
2/4                     Volkswagen Tour final, Dundret Hill Climb

 

Välkommen till en ny, härlig skidsäsong och Dundret Runt/ Volkswagen Tour 2017!