Enkel metod ger bra glid

m-ski Dundret runt

Less på dåligt glid?

Under Dundret Runt demonstrerar företaget m-ski skidprepareringsutrustning från Skimateria, det är  stålsicklar, rillar, borstar och polerpapper.

-Skidåkning är underbart, bara skidorna glider lätt. Vi kommer att visa hur man på ett enkelt, miljövänligt och billigt sätt får glid under skidorna, säger Mats Karlsson, m-ski.

Skimateriaprodukterna har utvecklats av Uppsalaföretaget Primateria Sport som är specialister på det som på fackspråk heter tribologi, friktion mellan olika material. Och just snökristaller är någonting som kan uppträda i massor av olika skepnader och skapa oönskad friktion.

-Stenslipning av belag och strukturer är ju någonting som man pratar mycket om inom längdåkningen. Primateria har tagit fram några enkla verktyg som gör det möjligt att kopiera strukturen som elitåkarna använder och på ett enkelt och billigt sätt få bra glid under skidorna. Man får kontrollen över belagets yta, struktur och finish i sina egna händer, säger Mats Karlsson, som kommer att demonstrera produkterna i Dundret Runt-tältet under båda tävlingsdagarna.

Är du redan nu nyfiken att kika på hur det hel går till, följ då länken här:

www.youtube.com/results?search_query=m-ski+visar+skimateriametoden