Dundret Runt får energitillskott

 

Mixad-lada

Nu fylls energidepåerna till vårens stora skidfest i Gällivare, 1-10 april!

SportEvent Gällivare Lappland har tecknat ett avtal med Umara, som blir officiell leverantör av sportdryck och energibars till Skid SM, Scandic Cup, Volkswagen Tour och Dundret Runt.

-Ett samarbete med skidfesten i Gällivare var givet för vår del, något så motiverande och inspirerande för hela skidsverige vill vi givetvis vara en del av. De fokuserar på hög kvalitet i alla delar av arrangemanget och där passar vårt tänk gällande kvalitet inom idrottsnutrition som handen i handsken, eller kanske ska man säga foten i pjäxan nu när det gäller skidor, säger Tommy Ivarsson, en av grundarna till Umara.

Umara är ett ungt kosttillskottsföretag med bara några år på nacken. Bakom företagsnamnet finns biomedicinarna Tommy Ivarsson och Simon Gustavsson. Båda har lång erfarenhet av elitträning och ett stort intresse för utveckling av energitillskott till mycket fysiskt krävande idrottsgrenar som triathlon och längdåkning.

Umara har snabbt etablerat sig som en högkvalitativ producent av energiprodukter och är idag officiell leverantör till Svenska Friidrottsförbundet och de landslagsaktiva, samt en rad stora tävlingsarrangemang som Nordenskiöldsloppet och Tre Berg. Samarbetet med SportEvent Gällivare Lappland omfattar förutom vårens skidtävlingar även Dundret Extreme Running och FIS-tävlingen Gällivarepremiären.

Det är närmare 2000 liter sportdryck och tusentals energibars som ska serveras under skidfesten i Gällivare, som inleds 1 april med SM i Sprintstafett och sedan följs av tio intensiva dagar med olika tävlingar. Skidfesten avslutas med 52:a upplagan av klassiska Dundret Runt.

Umaras energibars är en ny produkt som är anpassad speciellt med tanke på längdåkning och andra idrotter som utövas utomhus då de håller sig mjuka och fuktiga även vid låga temperaturer. Nyligen släppte skidsajten längd.se sitt produkttest av barerna, som du kan läsa här: http://www.langd.se/test-umara-u-bar.5847192-86106.html

Förutom leverans av energi kommer Tommy Ivarsson från Umara att finnas på plats under SM-helgen, samt hålla föreläsningar om idrottsnutrition.

-Umara har som vision att höja standarden och kvaliteten inom svensk idrott. Vår specialistkompetens är idrottsnutrition där vi drivs av innovation, prestation och miljömedvetenhet där vi har hela tiden ett fokus på mervärde till dig som idrottare. Det ska bli mycket spännande och roligt att vara med på plats och dela med oss av vår kunskap, säger Tommy Ivarsson.

För den som är nyfiken att provsmaka de nya energibarsen och andra produkter från Umara erbjuds alla deltagare i SM, Scandic Cup, Volkswagen Tour och Dundret Runt, 20% rabatt på alla produkter i företagets webbshop: http://umarasports.com/butik/, där du anger rabattkod ”skidfesten16”.

Inför vårens stora skidfest bjuder Umara också på lite tips gällande hur du kan planera ditt energiintag i anslutning till tävling. Ladda ner Nutritionstips från Umara här>>