10 000 skäl att åka Dundret Runt!

Dundret Runt 2013

Dundret Runt firar 50-års jubileum 5-6 april och det dukas upp till riktig skidfest.

Segraren i herr- och damklassen belönas med 10 000 kronor, dessutom införs bergs- och spurtpriser!

-Vi vet att många långloppsåkare efterlyser bra tävlingar i april och rejäla prispengar hoppas vi ska vara en morot för att locka fler elitåkare till Dundret Runt, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Dundret Runt är sveriges äldsta ”håll i form lopp” har sedan två år tillbaka en tävlingsklass som är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Till jubileumstävlingen går tidningen Norrländska Socialdemokraten, NSD, som varit med sedan starten för 50 år sedan, in som huvudsponsor för tävlingsloppet över fem mil som nu ska köras under namnet NSD Classic.

Förutom 10 000 kronor i segerpremier i herr- och damklassen införs också bergs- och spurtpriser, den som vågar ge sig på att dra från start till mål kan räkna med att tjäna en rejäl slant!

-Det är mycket glädjande att NSD vill fördjupa samarbetet för att vidareutveckla Dundret Runt som arrangemang. Vi ser stor potential i tävlingsloppet, april är en fantastisk skidmånad på våra breddgrader och det är samtidigt väldigt glest i tävlingskalendern, säger Stefan Nieminen.

Alla de som väljer att åka i motionsklassen går inte heller lottlösa. Som en del i jubileumsfirandet kommer fina priser att lottas ut på startnumren, så var beredda på glada överraskningar vid målgång!

– Det är en mycket pigg femtioåring som ska firas och jag törs redan nu utlova en stor folkfest den här helgen, säger Lars Turdell, ordförande i Friluftsfrämjandet Gällivare-Malmberget som tillsammans med SportEvent Gällivare Lapland arrangerar tävlingen.

Anmälningarna till Sveriges äldsta ”håll i form lopp” har nu öppnat. Fina priser lottas ut bland de 100 först anmälda.

– Vi satsar på nytt deltagarrekord, målet är 1500 startande under jubileumshelgen. Dundret Runt har en mycket stark tradition och vi försöker hela tiden att vidareutveckla konceptet, vår långsiktiga målsättning är att skapa en Dundret Runt-vecka i likhet med Vasaloppsveckan, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Traditionsenligt så genomförs Barnens Dundret Runt på söndag, en tävling som växer i popularitet för varje år.
– Dundret Runt ska vara ett arrangemang som attraherar hela familjen och trenden är att vi får allt fler långväga gäster. Vi har redan fått förfrågningar från Italien om att komma hit och uppleva den vackra norrländska vårvintern och de riktiga entusiasterna väljer att köra både lördag och söndag, säger Lars Turdell.