Ny energi med XL-Bygg/Colorama

Det är 13 kilometer kvar till mål när Dundret Runt-spåret kommer fram mot Porjusvägen, E 45:an, där väntar XL-Bygg/Coloramas kontroll  och en stunds välbehövlig vila efter mer än halva loppet, lite förfriskningar och vallningsservice för de som behöver lite nytt fäste inför uppförskörningen mot målet på Hellnerstadion.E29Q9230

XL-Bygg/Colorama har från 2018 tagit över värdskapet för kontrollen efter ICA Kvantum.

XL-Bygg/Colorama är sedan många år tillbaka partner vid alla stora längdåkningsarrangemang.

-Vi har stöttat Dundret Runt under många år och det känns kul att nu utöka vårt engagemang genom att bli kontrollvärd, säger Juha Joensuu, vd för XL-Bygg/Colorama, och fortsätter:

-Dundret Runt har en mycket stark tradition i hela Norrbotten och just kontrollerna, där åkarna får stanna till en stund för att hämta andan och få något att äta och dricka, har ju blivit något av ett varumärke för hela arrangemanget. Vi ska göra allt vi kan för att bära den traditionen vidare.

Förutom påfyllning av energidepåerna erbjuder XL-Bygg/Colorama även vallaservice. I samarbete med Skigo, som har vallningsexperter på plats, kan de som har behov få hjälp med lite nytt fäste under skidorna, den dryga milen in mot mål bjuder på lite stigningar där bra fäste är viktigt för att skidåkningen ska bli njutbar.

 

På kontrollen serveras: förutom blåbärssoppa och sportdryck, även clementiner och annan frukt samt bullar (gluten- och mjölkfritt alterntiv finns)