Från gruvorna till skidspåren!

Transport- och entreprenadföretaget EuroMining är ny kontrollvärd för den klassiska ”Främjarkontrollen” där tre- och femmilsspåret möts.

Efter två år har Ignition lämnat över stafettpinnen till nya krafter.

Fyra glada tjejer från EuroMining som möter skidåkarna vid kontrollen. Fr.v Yvonne Lindgren, Pernilla Storm, Mona Nordström och Camilla Widing

-För oss känns det här som en spännande och rolig möjlighet att få vara en aktiv del av det som händer i Gällivare, säger Camilla Widing, operativ chef för EuroMining

Kontrollen på baksidan av Dundret är en riktig klassiker i Dundret Runt-sammanhang. Från början sköttes den av Friluftsfrämjandets skidinstruktörer, under en lång period i början av 2000-talet stod Malmgruppen för servicen och nu senast var det fritids- och skoterbutiken Ignition som bemannade kontrollen.

Kontrollplatsen ligger en mil från närmaste väg och bara det gör värdskapet till en utmaning med all utrustning och de stora mängderna förnödenheter som ska transporteras ut med snöskoter.

Det är också här den mycket uppskattade varma renbuljongen serveras som blivit något av ett varumärke för Dundret Runt – och så kommer det att bli även i fortsättningen!

-Dundret Runt är en riktigt folkfest, ett arrangemang som vänder sig till de breda massorna och som alla i Gällivare pratar om och vi ska göra vårt bästa för att vårda det varumärket, säger Camilla Widing och fortsätter:

-Att ta på sig ansvaret för en kontroll är också en kul grej för personalen då vi kan samlas och göra någonting roligt tillsammans, en bra teambuildingaktivitet.

Camilla Widing ser företagets satsning på Dundret Runt som en viktig pusselbit i EuroMinings strategi för att stötta det lokala föreningslivet och arrangemangen i kommunen.

-Arrangemang som Dundret Runt är jätteviktiga för Gällivare och där vill vi gärna vill vara med och hjälpa till. Det är ett sätt att visa att vi bryr oss om våra anställda och de samhällen där vi verkar. Det är viktigt att tillsammans bygga ett hållbart samhälle och stötta goda initiativ, vi kallar det EuroMinding!

Vid kontrollen serveras: förutom blåbärssoppa och sportdryck, renköttsoppa (laktos- gluten- och mjölkfri) som innehåller renkött, salt, peppar, morot, palsternacka, purjolök och kålrot